En avklarad...

28e mars är en fin dag!

8.00-13.00 -> Tenta i Svensk politik och förvaltning
14.00-19.00 -> Tenta i Statistik

Snart börjar helgen för mig med.. Nu sova en timme, äta och plugga sista rycket. Sen tenta, sen vin mums!

Två hakor

... men inte som i dubbelhaka (vilket jag säkert också har, men fokus på en fulhet i taget tack)
Det har växt ut en gigantisk böld på min haka över natten, ont gör den också.
image140
Den fruktade mens-finnen har tagit mitt ansikte som gisslan. Jaja lika bra är det så håller jag mig inne och pluggar.
Fy börjar bli riktigt trött på att plugga. O inte har jag gjort det ordentligt heller. Jobbigt att plugga till två samtidigt, då blir lätt båda lidande. Håll tummarna allihop imon!
Efter ska jag unna mig vin och vänner som sällskap. Åh längtar!

Bild: Google

So you think you can dance

Haha Jojo tipsade. Haha kan tänka mig han är den mest populära på Deep och Parklane. Så roligt, "Jag har ju nästan fått in Michel Jacksons movesen som alla försökt liksom"

Kolla luggen!

En sak avbockad...

..två kvar.

En muntlig presentation överstökad. Blev lite nervös, nog mest pga förberedelserna som begränsades till en timme innan själva redovisningen. Men vi prioreterade tentaplugg före, så skjut oss. Egentligen inget att vara nervös inför då vi va runt 13 som närvarade. Vi var först ut iaf, skönt, hatar att sitta och vänta på sin tur. Då om någongång blir man verkligen nervös.

Fick även instuderingövningar, väldigt behövligt då vår lärare inte gjort några tentor innan, med andra ord inget att öva på.

Åkte förbi Gina på väg ifrån skolan, hitta en fin svart bikini-överdel för 15kr. Ett kap. Nu måste jag åka utomlands snart så jag får användning för den ju! Sen blev det en svart och en randig body med. Jag som försökt bojkotta dem, för att de påminner för mkt om mina gamla gympadräkter jag hade som ung truppgymnast. Men måste erkänna att de är riktigt bekväma!
Dock inte så snygga för sig själva, utan en nerderdel är ett måste.

image138
Typ så här ser de ut, fast svart-vit randig, hett eller vad?

Plugg var det...

Kvällsmat

Tjoho nu vet jag vad jag ska äta för kvällsmat!
Har ju kvar pannkakor från igår, så ska nog värma dem o äta med chokladglass.

image136
bild
MUMS!!!


Skulle bara skriva det för att läskas lite!

Nu åter till den svenska konstitutionen.

Måndag- plugg

Idag har jag upptäckt att Sverige har ett väldigt invecklad och komplicerad styrelse.

"Sverige är en parlamentarisk demokrati med ett proportionellt valsystem och en politisk konsensuskultur"- bara så ni vet!

Vaknade och steg upp halv åtta, för att duscha i en timme för att tina upp. Kanske inte det bästa att ha avstängda element när det är snöstorm och minusgrader utomhus, men men.

Åt en lång frukost. Inte för att jag åt mer än en skål med vaniljyoghurt med start i, men är ju bra att ha det lugnt vid alla måltider.

Sen läste jag några bloggar.

Mns:a med Rickard och han skicka massa länkar om olika resmål, skulle verkligen vara underbart att åka iväg en vecka efter dessa tentorna och ta igen sig lite.

Sms:a Baby om hon ville rasta mig i det soliga vädret. Gick en timmes promenad och snacka ikapp oss lite.

Hade lite ångest över sommarjobb.

Gjorde en tenta.

Lagade en supergod kyckling och pastasallad till lunch.

Drack en chailatte (ja nu har jag lärt mig stava Annika;)) (hoppas jag)

Läste tre kapitel i Svensk politik och förvaltning.

Somnade i 20min. Är som en gammal tant som måste sova middag nuförtiden, illa.

Fortsatte med tentor.

Åt en skål med chokladglass.

Tog en kopp kaffe för att tina upp mig efter glassen.

Nu ska jag fortsätta plugga tills 16.10 då jag ska kolla OC!! Tjoho!
Intressant inlägg va? Tänkte väl det.
Ha en bra dag.

Föresten så ville jag bara säga att jag är grymt trött på pluggandet nu!


American pancakes

image135

Recept på American pancakes.
Ingredienser 4 port.:
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl lättfil
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk smält smör
  • smör till stekning
  • Tillbehör:
  • lönnsirap
  • färska bär eller frysta tinade

  • Så här gör du:
    Vispa ihop ägg och lättfil och tillsätt mjöl, bakpulver, salt och smält smör under omrörning till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och klicka ut smet till cirka tre pannkakor åt gången. Stek dem gyllenbruna på båda sidor och servera med bär, lönnsirap och eventuellt lite extra smör.



    Detta blir min lunch nu, ska bli hur smaskigt som helst! Jag äter med blåbär till. Bytte dock ut mjölet till fullkorns, då det var det jag hade hemma. Nästan nyttigt då ju!
    Var hur länge som helst sen jag åt detta. Tror lätt att ett recept för 4pers blir lagom till mig!

    Varför?

    Alltså jag undrar en sak, varför är det jämt när man går ut i sina fulaste slitnaste mjukisar, en slarvtofs och utan smink, då man träffar en massa man känner och sånna man inte vill visa sin fulaste sida för?
    Det slår aldrig fel!
    Ändå vill man ju inte behöva göra iordning sig bara för att gå ut ett litet ärrende, för så fort man känner sig någorlunda respektabel så träffar man inte en levande själv.

    Som igår, då jag skulle ut o införskaffa föda, klart jag träffar hela partyligan i hissen, med det mest osmickrande ljuset i hela världen. Kul kul.

    Jaja är man ytlig så är man.

    Samma om jag har en hemmapluggdag, då jag knappt byter om ifrån pyjamasen, utan mer drar på mig mjukisar och nån tröja över, då får jag alltid oväntat besök. Allra helst knackar någon på när man har en brun ansiktsmask i nyllet. Knappt jag vågar mig på sånt innan klockan är för mycket för gäster.
    Är det nåt jag hatar så är det oväntat besök!
    Inte för att låta elak men jag vill kunna förbereda mig för besök, så att jag hinner ställa in mig på att vara trevlig.

    Jaja nu är jag mitt fulaste jag, så keep away!!!

    image134
    Någon som känner igen sig?

    Good morning sunshine..

    Härligt att vakna av att solen skiner in. Då mina rullgardiner håller på och gå sönder låter jag helt enkelt bli att dra ner dem om nätterna. Vilket resulterar i väckning runt sisådär 5-6 snåret, men jag börjar vänja mig så idag vakna jag först kl 8. Progress kallas detta, haha.

    Nu har jag duschat och ska intaga en delikat frulle, bestående av start fitness och vanilj yoghurt, mums.

    image133
    Sen blir det att återgå till pluggandet!

    Ha en kanon dag nu!

    Lugn kväll

    Väldigt lugn kväll. Blev en äcklig hamburgare och King Arthur. Dock zappa jag över till Så som i himmlen när det var pause för nyheterna. Alltså den filmen grinar ajg alltid till, den är så himla fin. Jag får gåshud över hela mig när Helen Sjöholm sjunger. Så himla fint. Nu ska jag sussa sött!


    Se och njut!

    Jahopp Glad Påsk då..

    .. Mycket konstigt att fira påsk själv..
    Vaknade tidigt, men tvinga mig att somna om. Sen kändes det som om det var nåt specielt idag.. Just det Påskafton ju! Hemma så skulle vi ätit lång frukost tillsammans hela familjen, med ägg som är färgade med lök eller servetter. När vi var mindre hade vi gått till kyrkan, inte för att vi är speciellt troende utan mer för att det är mysigt och som en fin saga. Sen var det alltid påsklunch hos mormor och morfar, där de dukat jättefint med massa fina prydnadssaker som vi sen får ta med oss hem, i äggkoppen så kunde man finna ett kinderägg, eller ett naturtroget ägg, fast när man knackar det är det fyllt med choklad. Sen rullar vi traditionellt en femma på en skärbräda för att träffa ägg vi radat upp emot väggen, de man träffar får man äta... I trädgården har morfar klättrat upp i tallarna och gömt våra påskägg. Efter lunchen så går vi ner till vattnet och premiär doppar tåna i vattnet. Sen på kvällen hemma får vi påskägg av mamma o pappa med. Ofta med ett presentkort i plus godis. Nu när man e äldre och morfar inte finns längre har vi flyttat firandet hem till oss, vilket avrundas med utgång med goda vänner.

    I år ser min påskafton ut så här: Vaknar, pratar med mamma som saknar mig hemma. Kokar två ägg, äter äggmacka. Sitter och kollar lite bloggar. Plugga resten av dagen. Kanske kan få in en promenad i det fina vädret, plugga mer. Låter nog bli godiset idag, då jag föråt mig igår och mina stackars tänder isar. Ikväll vet jag inte...
    Kul dag va!?

    Glad Påsk önskar jag alla mina vänner!!!
    Hoppas er dag blir roligare än min!

    Nu fick jag sms av far min : "Håll på frölunda idag"
    Okey...
    image132
    en fransyska, min syster, bror och jag... Man borde va med familjen idag!

    By the way, har lyckats hälla ut en kastrull med vatten på golvet, igår lyckades jag med samma konststycke. Jaja golvet blir ju rent iaf.. O strumporna blöta och Becca sur...

    By the way..

    JAG VILL UTOMLANDS!!!


    Om jag får klartecken om sommarjobb och klarar dessa tentorna då tusan sticker jag nästa måndag!!! Goa för under 4000kr i en vecka. JA TACK!

    image130
    Palm i Egypten...
    har inget med texten att göra.


    En lång fredag...

    Vaknade kl 05.30 av grymt magont hemma hos Rickard, o längtade bara tills klockan skulle bli 8 så jag kunde gå upp. Det resulterade i att jag smet ut och hem, utan att väcka honom kl 07.00. Haha kände mig som värsta one-night-standet som smiter ut helt snopet dagen efter utan att våga väcka trollet man råkat gå hem med. (Märk väl; detta har jag bara HÖRT om alltså inte hänt mig, jag är en fin flicka... )

    Efter värktablett och värme på magen somna jag om som ett litet barn, tills jag väcktes av att R ringde o fråga vart jag försvann. Han vaknade av att han sträckte sig efter mig o jag itne var där. Osis för honom haha.

    Jaja dagen har vart seg, så mycket att läsa in och så lite motivation... Ingen lyckad ekvation. Nu är det bara EN vecka kvar till tentorna. Hur sjutton ska jag klara två tentor på samma dag??? Har jag tagit mig vatten över skalpen som vanligt? Becca- eviga tidsoptimisten!

    Har unnat mig att införskaffa ätbart godis till mitt påskägg, och även påskägg till R snäll som jag är.

    Nej nu ska jag återgå till böckerna.

    Glad påsk mina underbara vänner!

    Inte ett dugg visare...

    ..trots att fyra visdomständer just nu i skrivande stund håller på att genomborra mitt tandkött. Har dock haft visdomständer på g sedan nian, de är oftast omärkbara men emellanåt får jag grym tandvärk och infektioner i dem, så som nu är fallet.

    Det blir att intaga flytande föda nu, frukost blev proviva nypon, lunch en jalla, och middag potatismos o fiskbullar.. mmm...

    Till tandläkaren vägrar jag gå, har märkt att en viss tandläkarskräck utvecklats på senare år, inte bra.. Men det brukar gå över av sig själv.

    Nu har jag gnällt av mig lite, åter till tentaplugget...

    Ha en bra dag!

    Ny hårfärg!

    När nästa csn trillar in och tentorna är avklarade för denna gången ska jag unna mig ett frisörbesök!
    Mitt hår är så trist, bara som en mörk svamp...
    Jag vill bli ljus igen, nej inte blond, men ljusbrun iaf. Helst inte för randigt utan mer jämt, få se hur det blir längtar iaf!

    image127   image128
    Kanske lite mer som jag hade i höstas? Inte överdriven förändring men ändå roligare....

    Plugg

    Nu har jag vart en snabbis i skolan och köpt tentor. Helt sjukt att det bara är 5 frågor på denna tentan, 4 böcker sammanfattas i 5 frågor, det gäller verkligen att ha läst "rätt" saker då.

    Jaja inte nog med att jag var tvungen att pulsa i snö för att komma till bussen, fick även pulsa genom en spya som någon lämpligt nog lagt precis under mitt postfack.
    Ska jag ta det personligt?!

    Ucsh å fy, men bor man i en studentbostad så gör man.

    Nu lunch!

    Världens bästa mormor!

    Senast igår beklaga jag mig inför Rickard om att det var min första Påsk jag inte firade hemma. Kanske låter barnsligt men vi har jämt haft traditionellt firande med mormor och morfar, och sen bara mormor... Det är ändå mysigt att ha några högtider kvar, men tyvärr satte dubbeltentorna käppar i hjulet för min Påsk i Götet.

    Men vad fick jag i posten idag? Inte räkningar, inte reklam, utan ett litet paket ifrån mormor fullt med påskgodis. Så himla gulligt av henne!!! Älskar att få "riktigt" post, alltså som vykort, personliga brev och paket. Mycket omtanke bakom sådant.

    image125
    Uppdatering: Att de flesta godisar innehåller nötter och att det andra inte var nåt jag gillar gör ingenting. Det är tanken som räknas!

    Något att se fram emot..

    28e mars är en fin dag!

    8.00-13.00 -> Tenta i Svensk politik och förvaltning
    14.00-19.00 -> Tenta i Statistik

    Det gäller att ha saker att se fram emot och längta efter!

    image124
    Sliter mitt hår och visar min talang att gråta på beställning...

    Ta i trä

    Alltså vart kommer det uttrycket ifrån? Jag är inte särskillt skrockfull, men just "ta i trä" har fastnat och maniskt måste jag ta i trä eller nåns skalle om jag råkar säga eller tänka något hemskt. På vilket sätt neutraliserar trä dette kan man undra? O varför skulle de hemska sakerna gå i uppfyllelse om man inte gör det?

    Dessa tankar kom eftersom jag i min ensamhet tänkte elaka tankar och helt automatiskt tog mig för huvudet... Helskumt beteende egentligen!
    image121
    Denna man kan iaf ta sig för huvudet o det är sant att han tar i trä...

    Renmys med baby!

    Igår hade jag lite kvalitetstid med min lilla Jojo, behövligt då vi bara ses typ en gång i veckan i skolan, på tok för lite. Vi bunkra upp med tacogratäng, nachos, massa grönsaker, och massa godis. Vi åt upp två tredjedelar, vilket är lite skrämmande då det brukar bli mycket rester då vi är fyra stycken.

    Vi började se på melodifestivalen men orkade inte mer än en kvart, sen blev det Sex and the city-boxen fram till röstningen. Perfekt ju!! Det kallar jag effektivt tittande, slippa se alla bidrag och bara se resultatet.
    Måste säga att efter att haft på melodifestivalen i bakgrunden förra helgen så har Charlottes låt satt sig ofrivillig och högst omedvetet i mitt huvud.

    Hon ser dock ännu mer ut som en transa nu när hon är så grymt fit och smal, men schlager som kan slå i Eurovison det är det nog... Tycker hon påminde lite om Dana international, ni vet viva la diva- hon/han som vann för Israel för hundra år sedan.

    image119image120

    Frågan är vem som är snyggast? Eller ser mest ut som kvinna... En undran är iaf hur hon ser ut utan smink?

    Blå stjärt!

    Det är nu personligt dokumänterat- TRÄNING SKADAR!!!

    Var på spinning i fredags, och nu idag söndag kan jag fortfarande inte sitta på min arma bakdel utan att det gör apont! Hela lillrumpan min är ett stort blåmärke! Det borde finnas varningsskyltar på cyklarna!

    Fanns ingen annan utväg än att avboka dagens spinning, aldrig att jag sätter mig där med mina blåmärken, det är bara sadistiskt.

    Mamma föreslog att jag antingen skulle köpa en gelésadel eller sånna där byxor med inbyggd kudde, men aldrig att jag skulle komma till spinningen med sånna, då tar jag hellre ett annat pass.

    image117


    Trevlig helg

    Jag har upptäckt att jag är en periodbloggare. När jag väl bloggar så sprutar jag ut inlägg efter inlägg, inte för att de är speciellt intressanta eller att det hänt spektakulära saker, utan snarare för att jag har lust. Jaja nu gör jag ännu ett försök, konstigt nog kommer mina bloggperioder passande nog oftast i tentaperioder...hm allt annat framstår som mycket roligare än just att fördjupa mig i mina fyra böcker om svensk politik och förvaltning. Konstigt konstigt haha.

    Jag har helt låtit bli att återberätta min Stockholm-helg hos Annika och Åsa ju! Det var en kanonhelg rakt igenom, särskillt då jag inte träffat min kära vän sedan nyår, SKANDAL! Helgen började iaf med att Annika hade missuppfattat tiden och trodde jag kom en timme tidigare (enbart en ursäkt att komma ifrån tidigare från jobbet är min tolkning), på centralen så fick ajg en mindre chock av hur mkt folk det var där.. Göteborg är verkligen en småstad i jämförelse!! Jag fick lära mig den hårda vägen att högertrafik även gäller rulltrappor i huvudstaden, höll på att bli omkullknuffad av jäktande tunnelbenetrafikanter.
    Passande nog så valde tunnelbanesystemet att lägga av denna fredagseftermiddag, så då blev det en ofrivillig sajtsing (jag vet svengelska) på stan då bussar tydligen inte finns som back-up.
    Vi kom hem på två timmar iställer för 20min, vrålhungriga med glada. Intog delikat måltid i den oerhört fina lägenheten de hyr i andra hand.

    Lördagen spenderades på shopping (köpte en klänning, ett par chinos, ett skärp, och en body som jag senare lämna tillbaka) åt en varm het grek och sen blev det slappande fram till utgång. Vi hade vår egna förfest då vi itne orkade åka omvägar, men med lite(r) vin så stod vi ut med varandras sällskap.
    Stället för kvällen hade för lång kö, så vi omplanerade och styrde stegen mot Fellows, som inte hade någon kö (har man höga krav så har man). Mycket trevligt ställe, särskillt efter en STOR appeltini, vi dansade tills våra fötter skrek. Välidgt lyckad dag!

    På söndagen följde jag med Annika på vimmel på en Gocartbana. Kanske inte det ultimata när man kom i säng runt 4 och ska upp halv tio och det fortfarande snurrar i skallen. Vi såg väl inte några överdrivet kända personer, mest b-kändisar som tex hon som spydde i tv och skyllde på mensvärk. Haha inte så att jag sprang runt med autografblocket, men var trevligt att träffa Angelika som jobbar med Annika. Vi överlevde dagen, tack vare buffé och varmkorv. På kvällen däckade vi i soffan med vänner och glass.

    Så himla kul att hälsa på dig Annika, det får bli snart igen, nu när du ska bli Stockholmsbrutta och allt.
    Hon har nämligen fått jobb from praktiken löper ut, så himla glad för hennes skull, tänk att få drömjobbet innan utbildningen är klar.

    RSS 2.0