Nedräkning...

2 fjuttiga veckor kvar nu! Det känns som igår vi hade vart här i två veckor, då saris sa "nu har ni ju nästan vart här i tre veckor" mkt inteligent sagt och sant skulle det visa sig med.
När jag kommer hem ska jag (förutom att plugga of course)
pimpla vin på uteservering,
shoppa,
ha syjunta med Annika,
hälsa på alla vänner innan man åker tillbaka till värmland,
klippa mig,
bada i BUS,
sjukgymnasten,
fixa nollnings t-shirts,
gå på bio (vill se spiderman och Harry Potter)
krama ihjäl jojo, Emelie och många fler!

Idag känns det att jag har muskler, de kanske inte syns men de känns verkligen...
På middagen ikväll ska det komma 18 f.d. missbrukare som är väldigt, väldigt hungriga. De var här när jag jobba för två år sedan också, innan fick man många förvarningar "sälj absolut inte alkohol till dem", "passa på att det finns extra bröd och potatis på bordet" m.m Innan middagen hängde de över kakdisken och sa med dregglande röst vad de ville ha, det är inte småkakor de vräkte i sig, utan stora chokladkakstycken som de sväljde ner med massa cola.
Ska bli spännande att se dem ikväll, och om det blir några kakor kvar.

Nu ska jag fylla på mitt kaffeglas och försöka plugga en stund innan jag börjar kl. 14.

Ha det!

Pump it up!

Nu har jag och Annika tagit vårt första kliv mot en tajt kropp. Vi har kört en timmes aerobic med tjejerna från "call on me" videon, inte med dem utan med deras träningsvideo. Dock var det mest Annika som jucka, då mitt knä inte klara detta så bra, men körde armar o mage o mina knäövningar. Så lite svett blev man iaf. Sjukt skönt med en dusch efteråt, då håret började bli så lortigt att man kunde få det att stå rakt upp typ. Kan inte säga att man prioreterar sitt utseende här.

Idag fick typ halva kökspersonalen kåtslag, då det kom typ 20 kexiga killar (kexiga i brist på annat att jämföra, alltså relativt..) som hade sprungit från Flom på två dagar. Korridoren utanför betjäningslägenhet var full med ett tiotal halvnakna män som just duschat, så där rände tjejerna och gjorde massa "ärrenden" tom mamman i huset blev helt till sig.
Ännu ett bevis på hur kextomt det är här!

Efter träningen så intogs en delikat middag bestående av steinbit och potatisgratäng med lök och parmaskinka, aioli, och sallad. MUMS! Sen tiggde vi till oss en chokladmousse och en pannacotta som ändå skulle slängas. Så gick det med den träningen! Så himla gott, så det är värt att behöva ta en extra promenad för. Dessutom tänker jag skylla på Per-reuter om jag blir tjock, delvis hans fel om jag inte kan träna, blir fet och ensam och uppäten av grannens katt.

Vår finska stjärnskott till kock har fått kicken, hon och förste kocken har inte kommit överens överhuvudtaget, dels pga språksvårigheter, dels för att hon klantat sig ganska många gånger. Så nu ska antagligen Annika få hjälpa till mer med lunchmatlagningen. Men det går säkert galant, hon har fått rätta till rätt mkt som det vart ändå.

Måste bara inflika att jag hoppas alla jävlar som vart ute och festat hela helgen har en sjudundrande bakfylla! Äter massa bakispizzor blir tjocka och har grym ångest! Jag är inte bitter!

Fick just reda på att jag har hyra som ska betalas om tre dagar, kul när man itne har någon inkomst fören i aug-sep...  "Kära Pappa skulle jag kunna få låna..."
Prata just med pappa som ringde upp efter mitt pinsamma sms, så himla kul o höra hans röst och prata allmänt. Har inte pratar i telefon sen jag kom hit.. Saknar er alla så himla mycket!

Nu ska jag och Annika kolla lite sex and the city, i brist på eget privatliv....

Rusning mot vattenhålet..

"En busslast med pensionister på G,sätt på kaffet och fram med kakstycken"
 Så lät det på kökenet idag, oturligt nog så var gamlingarna bara kissnödiga. Men det låter så himla roligt. Som törstande i öknen kräver gamlingarna koffein och sött.
Borde det inte vara de som ska se upp för sött, med sin diabetes och förkalkade blodkärl? Men det är klart hellre dö av nått gott än överkörd av en buss.

image61


Jaja nu är jag ett slitet stycke, med rostvatten skit i håret och ömt knä. Ska snart däcka i säng och vakna torrt.

O måste nämna min dröm, en aningen för trevlig dröm om sonen i huset. Han har trots allt vart med i Norges Cosmo som månadens heting. Men aningen genant när man såg han på morgonen. Det bevisar hur stor torkan är på killfronten här med andra ord! De har kallat mig lurmusen också, fattar ingenting. Vad syftar de på då egentligen?

God natt

Helt sjukt..

va tiden går fort, nu är det helg IGEN!
Vi har nu bara 16 arbetsdagar kvar. Med andra ord 20 dagar kvar till min tenta. När man ser det så är det mindre kul kanske.

Har just vart på en liten tur på en timme i bergen, helt utan att ramla ner för några stup, eloge till oss!
Kanske ska investera i ett par rejäla vandrarkängor och ägna mig helt åt vandring och aldrig återvända hem. Snacka om snygga benmuskler då!
Dock tror jag inte det är min grej helt, tror jag skulle bli tokig på myggen, fotsvetten och brist på civilisation.

Tror jag ska återvända och stödja konsumtionen med min surt förvarvade lön istället. Ingen match för slösa-Becca!

Börjar jobba kl 13, så har nu 35min på mig att plugga...hm kanske inte ens värt det.

Lägger in lite natursköna bilder som ni kan få njuta av i brist på mig!




Fri, igen...

Så är man ledig för andra gången i Haugastöl. Sov länge, trots att jag hade bett Sara att väcka mig när hon skulle upp o springa. Jag drog täcket så långt upp det gick o låtsades sova, så hon gav upp o gick ensammen. Nu sitter jag, Karin och Sara på loftet. Har just intagit en härlig frukost bestående av müsli och latte, Mums!

Jag har kommit fram till några slutsatser under min tid här..

Jag kan icke snacka norsk!
Varje gång jag ska vara lite småkäck och ta seden (och språket) dit jag kommer så slutar det i skratt och hån från mina medarbetare och nya landssystrar. "Jahopp om jag skulle gå ner och vaske några kluttar" (klutar=trasor)
Gäst: "Kan jag köpe en avis här?" Jag: "Avis? Hm har det något med betalning att göra?" (Avis=Tidning) Jag: "Var maten nuudlig?" (nydlig=utsökt) "Ni e pina töser" (pen=fina) "Vilken stygg unge de hade" (stygg=ful)
Slutsatsen är att jag ska hålla mig till mitt modersmål. Även om när jag ropa "Ha de" efter en gäst, lös han upp o sa "Jaa Ha De" äntligen något jag kunde uttala rätt. Tjoho! Akkurat är ioförsig ett favvorit ord med.

Heltäckningsmattor, vad är meningen?
Vi har heltäckningsmattor i hela "betjäningslägenheten" i alla mer budgetrum, och i korridorena. Men vad är grejen igentligen? I korridorer kan man förstå i ljuddämpande syfte, men i ett sovrum? Vi har inte dammsugit (stösugit) vårt rum under hela vår vistelse men ändå ser man ingen smuts, fatta va mkt gris och äckel som finns där egentligen. Kanske just det som är grejen? Att slippa se smutsen.. Har hört om att i England är det väldigt vanligt med heltäckningsmattor i kök och toaletter med, så ska väl vara glad att jag jobbar i Norge och inte där då.

Jag har blivit dummare!
Inte dummare som i elakare. Men som i korkad. Stod en dag och skrellade en massa poteter och funderade på alla pengar jag skulle tjäna, då jag plötsligt tänkte att ok vi tjänar typ 126 i timmen men så betalar vi 60kr för mat och husrum. Det är ju fan halva lönen! Jag blev jättesur och tänkte att det inte var värt att jobba så mkt när ändå halva försvinner på ett heltäckningsmattebeklätt fyramanssovrum och lite käk. När jag sa det högt till Annika tittade hon konstigt på mig och sa med lugn och stadig röst, "Men Becca, vi betalar ju per dag, och har timlön". Då kunde jag pusta ut och hålla tyst resten av dan.

Svenskar är snåla!
Nej förlåt sparsamma, så fort svenskar kommer till restaurangen och ska äta beställer de jämt den billigaste rätten (helst med en extra tallrik så de kan dela), dricker vatten och klagar över hur dyrt det är i det här landet. Sen tycker jag själv som svensk det är pinsamt att kräva 100 nkr för ett rundstycke och en kaffe av en stackars pensionär som letar i alla sina små fickor. Nästan så jag vill dra av halva priset för det känns så sniket. Men Den norska pensisen är ju van och tycker det är ett kap, medans jag urskuldrande har ett förberett det-var-bättre-förr och hu-va-dyrt-det-är-nuförtiden-tal att ta till. 

Man uppskattar det lilla här!
Man kan bli helt lycklig bara över att solen tittar fram en sekund. Att en gäst är trevlig. Att en bra låt kommer på ipooden, över att man slutar fem. Att man får hamburgare till middag. Att man får godis. Att få ett sms. Att man äntligen förstår va en norrman säger. Att man nästan jobbat tre veckor (två). Att man nästan bara har halvatiden kvar. Att man ska ha lunchrast. Att man får smaka på efterrätten. Ja kanske inte exakt samma saker man blir överlycklig hemma över.

Folk är grymt klantiga här!
Lyckades just precis välta ut en fullt glas med vatten över bordet, där tyvärr min dator, mobil och bok låg, som tur var så klara sig datorn, mobilen verkar med funka, och boken var inte ens min. Igår så råka Veida välta ut en spann full med kjöttkakesaus, som luktar apa och som Marija (finska kocken som säger att hon förstår norska, svenska och engelska, men som vi i självaverket inte tror fattar överhuvudtaget någonting!)gjorde igår. Så när jag kom upp på morgonen igår så låg hon på alla fyra inne på Köl och putsa grönsaker. Dagen innan så hade Mirja lyckats bränna två plåtar med skivpoteter som Annika gjort iordning, som hon sedan skyllde på alla andra. En 30kg mjölpåse lyckades också gå sönder på nåt konstigt sätt så var mjöl lite här och där. Karin har hällt ut ett glas vatten över min mobil. Jag har haft sönder tre fina glasfat, och ett glas. Jag har tappat en skål i vaffelrören. Jag råka slå till en gäst på axeln med hennes tallrik igår när jag tog ut maten. Jag har slagit in läsk som rusbrus i kassan, (rusbrus=alkoläsk, alltså något man skattar på) och som kostar 10kr mer, detta har jag jämt gjort. Tills igår då Liv fråga vem i hela friden hade slagit in rusbrus för 700kr dagen innan, när inte en enda alkoläsk saknades. Hehe ojdå.
Sara lyckades förövrigt ha sönder 15glas förra året hon var här, på en och samma gång. Sen hade hon sönder 30st när det var ute. Bravo!

Man saknar sina nära och kära himla mkt!
Jag kommer ta alla i min famn och krama ihjäl er när jag kommer hem. Märk väl det har bara gått två veckor och två dagar.

Ha de! (med norskt uttal)
Nu plugg!
Föresten om ni vill se bilder så gå in på Annikas blogg!

The end is nära!

Så nu har jag och Annika beställt och betalt vår hemresa mot gbg. Tåget avgår 01.58 den 14e augusti, underbart! Helt knäppt, man har ändå inte vart här särskillt länge, känns ju dumt mot alla som jobbat och slitit hela sommarlovet, men känns oerhört skönt att se ett slut. Nedräkningen har börjat! Idag är det 27 arbetsdagar kvar här för mig, ganska överkomligt på hela taget faktiskt.

Igår var det skönt med en "kort" dag efter monster passet i förrgår, blev 10-18. Men på den tiden hann jag skära upp min tumme på en gaffel av alla tänkbara vassa föremål. Det var väl det enda de inte trodde behövdes "beccasäkras" på kökenet, tur att det hände tjugo min innan jag sluta. Och tur att inte något plåster försvann ner i vaffelrören. Annika lyckades med det när hon hämtade potatis för att koka nämligen, när hon hade satt kastrullen på plattan upptäckte hon att hennes plåster var borta. Men som tur var så hittade hon det i kastrullen innan vi serverade dem. Haha inte så poppis att servera potatis med ett plåster under. Så ni kan andas ut och komma hit och äta!

Nu gick Annika just upp för att jobba, vilket betyder en timmes plugg för mig innan jag börjar. Usch och fy! Är inte alls sugen på att jobba idag. Men har iaf hunnit med en långpromenad idag och lite bloggande inte illa pinkat.

Föresten har jag och Annika bestämt att vi vill åka någonstans efter jul i två veckor, helst till Thailand, så håller utkik efter billig flygresa dit. Inte så lätt med tanke på att många andra vill fly regn och rusk då med.
image55
Ha en kanon dag nu alla!
Klem

Working 9 to 9...

Idag fick jag och Annika täcka för Karin och Sara eftersom deras gulliga pojkvänner kom hit och överraskade dem igår. Egentligen skulle jag bara jobbar till 17, men blev ända tills 21 så var ganska sleten när jag väl kom ner och satte mig på sängen. Men så himla gulligt av deras killar att köra i nio timmar för att vara här i två nätter. Roligt att deras kompis råka avslöja deras överraskning över msn "Är det inte idag som smids och adam ska komma upp till er?" "oops säg inte att det var jag som sa något" hehe snacka om att han inte kommer vara popis hos dem sen. Men de hann iaf duscha och ansa sig innan de kom hit.

Har vart mycket att göra hela dagen, vilket gjorde att dagen gick superfort. Det kändes inte alls så jobbigt att jobba så länge, antagligen för man var inställd på det. Var ett par roliga gäster ikväll. De blir så himla sociala efter en flaska rött!

Tur att man har roligt på jobbet iaf. Har inte klantat mig så mkt idag, bara råkat få en römme till tre, igår "råka" Sara ta en baconpaj istället för lax, så då blev hon tvungen att spisa den själv attans då.. Samma hände en annan dag, då det råkade bli en hamburgare för mkt, så då förbarmade jag mig över den, så sjukt goa här. Vi tjatar typ varje dag om att få det till personalmat. Annika kom med den lysande ideén om personal snack, göra egna chips i fritösen, "en glad arbetare, är en bra arbetare" eller nåt annat var motiveringen. Liv var inte fullt så imponerad, mer beredd att servera fiskhuvuden till lunch eftersom Annika hade frågat om vad vi skulle få för mat efter att ha jobbat en timme, och typ frågat två gånger till. Haha men man har ju itne så mkt annat att se fram emot så vem kan klandra henna. Fick iaf jättegoda grillspett och båtpoteter och vitlökssmör, de fick vi ta ner från menyn tidigare på dagen efter ett klagomål. Men bara för att maten är undermålig och itne kan säljas så är den inte för dålig för att serveras till personalen. Man är ju inte direkt kräsen av sig.
Fick dock magknip efteråt, om det beror på kvaliten på maten, eller faktum att jag åt den på 5min mellan betjäning av gästerna är frågan..

Nu har jag och Annika ätit supergod bringebärs grejs och typ mangum med mörkchoklad och yoghurtglass och kollat vänner. Snart dags för sängen, kommer somna som en stock. Börjar 10 imon så liten sovmorgon iaf.

Skönt att sluta tidigt imon och slippa stänga, blir promenad och plugg efter jobbet. Måste verkligen skärpa mig nu om jag ska klara tentan..

Sov så gött! Blogg.se suger!
   
 
  TILLBAKA   
 
   
 
  TILLBAKA   
 

Fredagen den trettonde

och jag har klarat mig ganska bra ifrån oturen.
Ett par klantigheter har jag dock lyckats med. Som när Liv räckte fram en tallrik med pommes frites "ta dem den som har lust" och jag kollar på beställningarna att det inte var nån. Så jag tar och stoppar i munnen, Liv bara "va gör du, de hade beställt extra", så bara att spotta ut och langa ut. Ops så går det om man är en glupskis...

Idag har det vart massa bakande i köket, har hackat mörk choklad, blockchoklad, mjölkchoklad, och massa vit choklad. Bakat mjuk chokladkaka med choklad glasyr, gjort två sorters cockies, en med massa olika choklad och nötter, och en med vit choklad. Så jag kan säga att jag inte har lust på choklad på ett tag nu. Ändå smakade jag inte på något. Mår illa bara jag tänker på choklad nu. Hur bra som helst!

Jobbade 13-21 ganska skönt. Imon ska Annika vara ledig, hon ska cykla till Finsö och tillbaka. Idag har det vart kanonväder, hoppas på det imon med då jag jobbar 9-17. Då ska jag nog också ta en liten tur med cykeln.

Börjar längta hem och till alla goa!
Sen har vi börjat kolla på resor till vintern, skulle vara så himla underbart att åka till Thailand efter jul. Dock var resorna ganska dyra nu, så ska ha is i magen och vänta på sista-minuten-resor.

Ha de nu!
Klem

Fri i Haugastöl..

Tjoho att vara ledig skulle väl andra tänka, men i Haugastöl vill man vara på jobb. Gick upp halv tio och åt frulle med Annika, sen tänkte jag tvätta åt oss men det orkade jag inte. Lite skitiga underkläder har väl ingen dött av, bara att vända ut och in sen ju...
Sen satte jag mig på loftet för att plugga, men i brist på internet så blev det scrubs-maraton istället. Inte mig emot! Sen åt jag lunch med Annika, verkade inte vara så super mycket att göra idag. Så var nog bra dag att vara ledig på ändå. Sen var meningen att jag skulle plugga, men blev bara en övning gjord, sen råka jag fastna i en bok. Men det kunde jag allt vara värd!
Annika sprang ner och berätta att vi kunde få skjuts med Björn till Geilo.
Efter att ha väntat på Honom i en kvart så bar det av mot storbyn. Tyvärr hade ingen berättat för oss att alla affärena stängde kl sex, men mataffären o Peppes Pizza var iaf öppna. Så blev en kartong nektariner, en banan och choklad. Sen en megastor pizza, hälften heta räkor, hälften parmaskinka, mozzarella, ruccola och parmesanost. Supergod! Tyvärr fick vi maten tio min innan bussen skulle åka tillbaka, så fick ta en doggybag. Väl på bussen fick vi vänta 25min på tåget.

Nu har vi gått en liten tur för att få plats med lite mer pizza, och nektariner. Vi har några sjukt högljudda och omogna tjejer som kommer från typ ryssland och litauen som bara håller på o skriker och gapar hela tiden. Sjukt störigt.

Imon blir det sovmorgon för lilla Annika, som från att ha börjat 9 varje morgon tills idag då hon började 10, imon får hon börjar 12 och jag 13. Antagligen så vi inte ska jobba för mkt, attans då! Får hoppas det blir mycket jobb imon!

Ha de!


Dagens epilog

Idag;
Uppgång 9.20
Promenad 50min
Sjukgympa 20min
Frulle
Jobb 12-21.30
Dagens citat (egentligen gårdagens): "Who is shitting like that?" Weida (eller hur hon stavas) kommer upp efter att ha sett personaltoan.
Dagens klantiga *2: "Råkar" ha sönder två fina kakfat, "råkar" tappa i en porslinskål i voffelrören(våffelsmeten) när maskinen vispar, som tur var gick den inte sönder då skulle Liv icke vara glad i mig!

Har vart ganska mkt att göra idag, så tom Annika fick vara på kökenet. Mkt trevligt! Hade en busslast med 30brassilianare, så var fullt ös. Liv var helt uppe i varv. Sen hade vi två sykkelpakke och två reserverade på kvällen.

Imorgon ska jag antagligen vara ledig, inte så kul då det itne finns överdrivet mycket att hitta på. Kan ju inte cykla med knät. Men jag och Annika kankse åker till geilo på eftermiddagen och köper lite frukt. Lite skönt att vara ledig då mitt knä gör ont nu, plus att det inte skulle skada att plugga en heldag, om det nu kommer ske...

Ha de!

Kul test!


(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(x) du har gått in i en glasdörr (men inte gjort sönder den)
(  ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig

summa: 4

(x) du har sprungit in i ett träd (inte just ett träd, men de flesta andra saker, ständiga blåmärken jag inte vet var jag fått ifrån!)
(  ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(  ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(X ) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam

summa: 4

(  ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(x) du har nån gång somnat på en lektion (somnat på jobbets toalett en gång)
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om. (All the time...)
(  ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.

summa: 3

(  ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(  ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan

summa: 2

( X) du råkar göra sönder väldigt många saker
( X) du har trillat av stolen då den stått helt still (aningen berusad då kanske)
(x) du använder ordet ''eh'' väldigt många gånger om dagen

summa: 3

Totalt: 16

Om man hade under 18 så var man inte dum. Det trodde väl ingen jag var heller?=)


I Norge och rensar fisk..

nu är jag ganska så trött, jobbade till kvart i nio. Har hunnit med så himla mycket idag, ändå har dagen känts väldigt lång! Har rensat fisk, vägt fisk, packat fisk, silat bort fisk, skrellet poteter(skalat), skalat och hackat kålrötter, diskat massa och såklart massa annat. Nu är jag alltså en av alla dessa svenskar som åker till Norge för att rensa fisk, som tur var slipper jag bo i en barack med loppor i! Men har ändå vart roligt, alltid roligt när man är sysselsatt och Liv inte är alltför stressad.
Hann dock inte äta någon middag innan Alena städa bort den, så fick bli en jättegod baguette istället så jag klagar inte..
Har räknat ut att det blir 40dagars jobb här, om jag inte måste vara ledig något. Helst icke!

Nä nu ska vi ha söndagsmys, kolla "The notebook" och sen bums till sängs.

Börjar 10 imon, ska bli skönt att slippa stänga..

Saknar redan vännerna! Hoppas ni har det great!
Klem

I väntan på att börja..

Börjar inte fören 12 idag, så passar på att blogga lite.

Igår jobba jag 12-20.30 i köket, riktigt kul. Man kommer in i rutinerna så himla fort, även om första kunden i kassan var lite osäkert. Har bara hunnit ha sönder ett glas än så länge, så är väldigt stolt! IVi hade iaf kundrekord i restaurangen igår, 69pers! Sån skillnad mot förra gången jag var här, då var man inte klar i köket fören tolv, halv ett nån kväll. Men det drar nog igång snart. 
Terje (mannen i huset) och två till karlar åkte ut för att skotta Rallarvegen i förrgår, så nu går det att cykla hela vägen. Så förhoppningsvis kommer turisterna nu när målet för vistelsen är igång.  

Innan jag började hann jag göra min sjukgympa och plugg fyra kapitel statistik så var en riktigt produktiv dag. På kvällen så hade vi lite mys, Annika och Karin hade införskaffat massa gött. Jag fick skaffa fram en Dvd, Roal tvinga mig att ta in hundarna ifrån ösregnet i utbyte, inte världens uppoffring då hundarna är hur söta som helst. Vi såg på "Walk the line" och åt snören.
Fick fjällörret till middag igår, riktig lyxmat, vad har hänt med stället? Ska inte klaga!

Idag gick jag upp 9, eftersom både Annika och Sara börjar tidigt så var det lättare att gå upp än att somna om. Så jag tog en timmes promenad på Rallarvegen, verkligen himla vackert häruppe. Så nu har jag käkat frulle, tränat knät och ska plugga lite innan jag börjar.

Världens tråkigaste inlägg, men jag tvingar ingen att läsa!


Första arbetsdagen

Ja så har första arbetsdagen avverkats, 10-16 ganska soft. Trodde jag skulle vara i köket som vanligt. Men när jag kom upp gav Eldbjörg mig nyckel till ett rum och bad mig sätta igång.

Fick vaske två rum, vilket var första gången för mig, men fick inga klagomål så gick nog bra. Helt sjukt att det bara var två rum, det är ju för sjutton högsäsong nu!
Sen fick jag göra Annika sällskap ute och fixa cyklar. Vilket var perfekt idag då det var soligt! Än så länge har det gått bra o jobba trots trasigt knä, vilket är en riktig lättnad.
När vi slutat gick jag o Annika en långpromenad på en timme, riktigt skönt, sol o inte alltför många mygg.
Så dagens motion är avbockad!
Supergod mat idag IGEN! Tror våra farhågor om kass mat var i onödan, väldigt skönt, man får tänka positivt, vi tränade armarna som tusan när vi släpade våra blytunga väskor iaf.

Nu ska vi bara slappa med (is)kaffe (råka hälla i lite väl mkt mjölk) och scrubs. Få se när man börjar imon, men var kul o va ute, men regnar det imon så stösuger jag hellre hela garaget!
 
Ha det bra och hoppas regent öser ner över er!!!;)

Dag ett i, det främmande landet...

..så nu sitter vi här sida vid sida, Annika och jag. Inte en röst hörs, enbart klickandet från våra flinka fingrar som i rasande fart far fram över våra tagnentbord. Vi sitter här i det unket doftande heltäckningsmatt-beklädda rummet rummet, som jag så lättad lämnade för två år sedan med fickorna fulla.

Ja så sitter man här igen, vi började åka hit kl. 1.55 och var framme runt tolv. Måste erkänna jag blev lite chockad när jag kom hit, det är sjukt många som jobbar här i år, plus att det fortfarande är snö, summan av den ekvationen borde bli inte jobb nog åt alla. Men jag ska banne mig jobba så mkt som det bara går, det segaste som finns att vara ledig här. Bara idag har vi haft svårt att fördriva tiden, efter att ha packat upp, pratat med alla nya (som för övrigt alla verkar jätterara), kollat en film (music and lyrics), sovit en timme, och nu kommit online (därav tystnaden, men oroa er inte jag och Annika kommunicerar genom msn, man vill ju inte mista kontakten helt).
Nästa på dagordningen bör bli middag då baguetten för x antal timmar sen och de två mackorna för tre timmar sedan mättar föga.

Idag är den första dagen i mitt nya, hårt kengande, pluggande och tränande liv!
De svenska tjejerna som vi ska dela rum med verkar också ha bestämt sig för att inte gå upp denna gången, vilket kanske gör det mindre pinsamt att utföra mina gymnastiska övningar på golvet och med en liten fotboll som hjälpmedel.

Nu ska vi traska upp och hämta varsin av vad det ser ut att vara; risotto och grönsaksröra. Tji fick vi som släpat med oss två kg fullkorns spagetti och tonfiskkonserver hela vägen till Norge.

Ha det kjempe fint nu go vänner!

RSS 2.0